"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Den hraček

17. dubna 2018

„Škola hrou aneb hrajeme si celý den“ toto krédo do slova a do písmene žáci ve Stodůlkách po vzoru J. A. Komenského společně s pedagogy naplnili v úterý 17. dubna 2017 v rámci projektového dne „Hračky“.

Den hraček
17. dubna 2018 - Den hraček

V tělocvičně, vyzdobené obrázky hraček a zaplněné nejoblíbenějšími hračkami, se sešli žáci všech tříd, aby se společně zapojili do výroby hraček, pohráli si, zamlsali a zazpívali. Mezi žáky přišli i učitelé převlečeni za různé hrací prvky – lego a duplo kostičky, hrací kostky, puzzle, stavebnicové kostky, plyšáka a Týnka za panenku. Po přivítání zazněla nová píseň, jejíž text složila Hanka Hönigsfeldová na melodii písně Stojí hruška v širém poli, s názvem Škola hrou.

 

ŠKOLNÍ HYMNA
„Škola hrou“

Stojí škola ve Stodůlkách,
rádi do ní chodíme,
každý den vesele od metra,
do ní pospícháme.

A, B, C, D, E to jsou třídy,
tam se pozdravíme,
s napětím zvědavě čekáme,
co se naučíme.

Čtení, psaní, počítání,
snoezelen, masáže,
výtvarka, společné zpívání,
to všechno dokážem.

V červnu si společně vyjedem
do školy v přírodě,
týden si vesele užijem
v klidu a pohodě.

Projekty, besídky, bazárky,
to drží nás nad vodou,
z nás měl by radost i Komenský,
no zkrátka škola hrou.

Poté se všichni rozešli na jednotlivá stanoviště - do jednotlivých heren. V herně A s Hankou a Alčou vyráběli loutky z vařeček. Každý si vybral jednu z předpřipravených, ozdobených šatečky a vlasy, a domalovali jim nebo dolepili obličej. Vyrobili si tak panenky, princezny, čarodějnice nebo třeba i samy sebe.
V herně D s Majdou, Romanou a Danielou žáci vyráběli autíčko na špachtli. Vybrali si barvu auta, měli na výběr červené, žluté, modré nebo zelené, dolepili kola, domalovali řidiče a auto mohlo jet. Mnozí si okamžitě připadali jako řidiči Formule 1.
herně E s Verčou a Líbou si vyrobili oblíbeného plyšového medvěda. Na maketu medvěda žáci nanesli lepidlo, nalepili odstřižky vlny, uvázali mašli a medvídek byl na světě.
hlavní herně v tělocvičně s Věrou, Olinou a Láďou a v herně C s Markétou a Matějem žáci odpočívali a hráli si. Největší pozornosti se těšila autíčka - malá i velká, kočárek s panenkou, koleje s vláčkem, stavebnice lega, puzzle, nafukovací balónky, bublifuk a plyšové hračky. Žáci také mlsali sladkosti s tématikou hraček - gumové medvídky, autíčka, čokoládové figurky, kostičky a brumíky.

Poděkování patří také paním kuchařkám. Připravili k svačině obložené chleby ve tvaru různých hraček – autíčko, lodička, sluníčko, panáček, klaun, medvídek, pejsek…
Celé dopoledne bylo zakončeno obědem s tématem hraček. Pochutnali jsme si na hovězí  polévce  s obrázky a na  „Panence s mašlí v hedvábné peřince“ (vepřové maso v sýrové omáčce s těstovinami).

Děkujeme!

Kdo si hraje, nezlobí!