"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Den dětí jsme oslavili Bingem

31. května 2019

My všichni žáci ve Stodůlkách jsme v pátek 31. května 2019 oslavili Den dětí netradičně. Společně jsme si zahráli Bingo. Žádný hazard to však nebyl, naopak, vítěz si mohl vybrat, kterou krabičku tzv. piňatu si zvolí a dřevcem ji shodí, získá tak sladkou odměnu. Na konec všichni byli pohoštěni nefalšovanou kopečkovou zmrzlinou v kornoutu.

Den dětí jsme oslavili Bingem
31. května 2019 - Den dětí jsme oslavili Bingem

Třída C si pro nás připravila překvapení. Nikdo jsme předem netušili, co nás čeká. Za úkol jsme pouze měli vyrobit si dřevec. Každá třída se k tomu postavila různě. Bylo poznat, z jakého království přichází – z bohatého či chudého. Třída D měla dřevec silný, bohatě zdobený, třída B a třída C naopak obyčejný, za to však dlouhý a tvrdý. Třída A přímo turnajový a třída E rytířský, ale méně pevný.
Markéta nechala jednotlivým třídám vybrat hrací listy a Bingo mohlo začít. Z košíku tahala obrázky a jednotlivé třídy si na hrací kartě škrtaly to, co bylo vytaženo. Vyhrával ten, kdo měl první zaškrtaný řádek či sloupec. Vyhráli ti nejmenší, třída E, druhá byla třída D a třetí třída B. Jako první se tedy ke skolení piňaty připravila třída E v čele s Rachidem. Vybrali si mráček, po urputném boji se jim to podařilo a byli, jako ostatní posléze, odměněni krabičkou plnou bonbónů. K boji se připravil Josífek a srazil jednorožce, Viktor smajlíka, Lukáš raketu a Helenka létající balón. Však balónky nafouklými heliem byla vyzdobena celá plocha. Děti si s nimi hrály a těm nepozorným dokonce i ulétl.
Následovala sladká odměna. Alča s Markétou všem dětem rozdávaly kopečkovou zmrzlinu v kornoutu. Všichni statečně lízali a ochutnávali jahodovou, vanilkovou, čokoládovou či karamelovou. Studila na jazyku, ale byla to mňamka. Ti nedočkaví dokonce spolužákům ujídali, každý si ji musel střežit. Kdo již byl nasycen, tak využil chvíle k houpání, běhání, hraní si s balónky. Bylo to moc pěkné dopoledne.

Děkujeme!