"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Čokoládový den

24. října 2019

Ve čtvrtek 24. října 2019 se tělocvična proměnila v „továrnu na čokoládu“, byla vyzdobena čokoládou, čokoládovými bonbóny, čokoládovými sušenkami, oplatkami a bonbónovým stromem. Přivítal nás majitel továrny Willy Wonka a všem rozdal Zlaté vstupenky. Mezi návštěvníky byli Kinder vajíčka, Lentilky, bonbóny  m&ms a MON CHERI, sušenky Oreo, Miss čokolády a Královna čokolády s čokoládovou vílou a také čokoláda Milka.  

Čokoládový den
24. října 2019 - Čokoládový den

Projektový den zahájila  Kinder vajíčka (Hanka s Alčou) proslovem a tancem.
Zazpívali jsme si novou píseň za doprovodu kytary a pak se rozešli do jednotlivých dílen.

„Čokoláda“

Zpívejme o čokoládě,
dneska tady vesele.
Hořká, mléčná nebo bílá
chutnají nám vždy skvěle.

Čokoládě tady proto
uděláme oslavu.
S příchutí i bez příchutě
zlepší nám vždy náladu.

V čokoládě namočíme
nakrájené ovoce.
Ze stromečku ochutnáme
i když nejsou Vánoce.

Že jsme celí upatlaní,
to nám vůbec nevadí.
Čokoláda v puse, v bříšku
úsměv nám vždy naladí.

V mlékárně ve třídě E s Verčou, Líbou a Dominikou jsme si vyrobili čokoládový nápoj – kakao. Nejdříve jsme však museli podojit kravičku. No to byl zážitek. Už jste někdy dojili? My ano. Vemínko z gumové rukavice jsme mačkali tak dlouho, než byla sklenička plná, nasypali jsme Granko a brčkem nápoj vypili. To byla dobrota!

dílně ve třídě D s Katkou, Romanou a Dančou jsme třídili barevné Lentilky. Byla to lentilková smršť červených, žlutých, zelených a modrých. Také jsme je pak ochutnali, zda jsou opravdu čokoládové. A byly.

pekárně ve třídě C jsme s Markétou, Matějem a Kájou zdobili čokoládou a barevným posypem piškoty. Čokoláda byla všude, ale hlavně v našich pusinkách. Olizovali jsme se ještě dlouho poté.

Ve třídě B s Věrou, Olinkou a Dany jsme měli odpočinek při sledování filmů s čokoládovou tematikou. Někteří z nás současně vyráběli "Talíř plný čokolády" – lepili jsme na papírový tác obaly od čokolád.

Tělocvična však byla největším lákadlem. Hanka s Alčou pro ty, kteří zrovna nepracovali, připravily úžasnou ochutnávku čokolády, čokoládových bonbónů, sušenek a hlavně čokoládového fondue s ovocem. Však i náhodně procházející, zaměstnanci školy a střediska, si mohli kousek ovoce omočit v čokoládě a tuto lahůdku si vložit do úst a vychutnat si ji. Na strom, i když ne ještě vánoční, který přes noc v tělocvičně vyrostl, jsme se všichni vrhli, čokoládu otrhali a snědli.

 

Ať žije ČOKO-ČOKO-ČOKOLÁDA!!!!!