"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Co nového ve Strašnicích na přelomu roku?

29. ledna 2018

Ve Stašnicích se stále něco děje! Noví kamarádi ze speciální školy z Prahy 4 v Michli byli s námi 21. prosince 2017 na vánočních trzích. Pozvali jsme je na lednové setkání a návštěva se uskutečnila 24. ledna 2018 v naší škole. Mezi tím jsme ještě stačili zrealizovat 19. ledna 2018 pohádkový výlet do Muzea hudby.

 

 

 
 
Co nového ve Strašnicích na přelomu roku?
29. ledna 2018 - Co nového ve Strašnicích na přelomu roku?

Naši noví kamarádi
DSC_5175Ve středu 24. ledna jsme měli neobvyklý den -  navštívila nás IV. třída ze ZŠ speciální Diakonie ČCE z Prahy 4. Po dlouhé cestě si naši noví kamarádi dali svačinu a šli si  pořádně prohlédnout celou školu a zjistit, jak to tu u nás vypadá. Podívali se do rehabilitační místnosti, vyzkoušeli pár pomůcek a zabavili se hrou s balonem. Pak se podívali do třídy G a vyzkoušeli si práci na interaktivní tabuli. Po prohlídce jsme všichni odpočívali na koberečku, prohlíželi hračky anebo měli zábavu v kuličkovém bazénku ve vedlejší místnosti. A nadešel čas loučení…
Mockrát děkujeme Kristýně, Marcele, Ivaně a našim novým kamarádům Jáchymovi, Ríšovi, Standovi, Péťovi, Kateřině a Čang za krásnou návštěvu a pohodovou atmosféru. A už se těšíme na příští setkání!

 

Pohádkový výlet
IMG_0948V pátek 19. ledna žáci třídy F a H ze Strašnic vykročili do Muzea hudby na pohádkový výlet.  Tam jsme se setkali se svými oblíbenými pohádkovými bytostmi a dozvěděli jsme se o nich mnoho nového. Začali jsme chalupou Hloupého Honzy a pak nás čekala cesta přes tajemný les. Potkali jsme tam draka a vlka, prošli jsme peklem a ocitli jsme se u princezny na bále. A nakonec jsme objevovali tajemství třinácté komnaty.  Všude nás doprovázela filmová hudba z pohádek, loutky a divadelní kostýmy. A až jsme vyšli ven, čekala nás kouzelná procházka Prahou. Byl to opravdu velký zážitek! 

 

Vánoční trhy
IMG_6317Dne 21. prosince 2017 žáci ZŠ speciální Praha 10 - Strašnice vyrazili na vánoční trhy na Staroměstské náměstí. Podívali jsme se na krásně nazdobený stromeček, vánoční stánky plné dobrot a řemesel, ochutnali jsme trdelník a potkali jsme se ze žáky ze ZŠ speciální Praha 4 – Michle. Spolu jsme se podívali na živý betlém se zvířátky. Viděli jsme oslíka, ovečku a kozlíka. Všude hrály nádherné vánoční koledy. Užili jsme si spoustu legrace a zábavy. Vrátili jsme se do školy plní vánoční nálady a už se těšíme na dárečky od Ježíška!