"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Besídka ve Strašnicích 2016

10. ledna 2017

Před vánočními svátky je vždy mnoho úkolů, které se musí vykonat. I přesto jsme si našli čas pro milé pozastavení v přátelském kruhu. Jako každoročně jsme se v úterý 13. prosince 2016 sešli na vánoční besídce, kde nemohlo chybět ani naše vánoční překvapení v podobě filmečku, který jsme letos nazvali „Vánoce v ohrožení!“. Tento snímek byl ztvárněn volně na motivy povídky Josefa Čapka.

Besídka ve Strašnicích 2016
10. ledna 2017 - Besídka ve Strašnicích 2016

Po vlídném přivítání jsme se mohli zcela ponořit do promítání již zmíněného díla. Rodiče i hosté pozorně sledovali film o tom, jak se naše „zlobidla“ dokážou změnit v andílky. Po pár minutách se objevily i slzy v očích, které rázem vystřídal úsměv na tváři. Zkrátka a jednoduše, dojetí bylo patrné na každém z nás.

A to byla ta správná chvíle pro společné zpívání koled a ochutnávku něčeho dobrého. Čekalo na nás cukroví, chlebíčky a nesmíme opomenout ani grilované pochoutky. Nakonec nás zahřál teplý čaj, pro rodiče a hosty byla připravena i káva a svařené víno. 

Poté nastala dětmi dlouho očekávaná chvíle – rozbalování dárků. Ty pro nás s velkorysostí připravila firma Lidl.  V dětských očích se objevovaly jiskřičky štěstí a radosti, ale bylo patrné i milé očekávání „co já asi tak dostanu?“. Jakmile jsme si rozdali dárečky, přišel čas na společné zamyšlení a popřání všeho krásného do nadcházejících svátků klidu a rychle se blížícího nového roku. Rozdali jsme si prskavky a v poklidu jsme si užívali příjemné atmosféry.