"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Advent ve třídě B

10. prosince 2019

Tak a je tu prosinec.  Vánoce, Ježíšek, prázdniny. Hurá! Ale před tím vším, máme ve třídě B všichni moc napilno. V neděli 1. prosince nám začal advent, ve čtvrtek 5. prosince u nás byl na návštěvě Mikuláš a poté jsme se pustili do přípravy a pečení vánočních perníčků, naplánovali jsme si na úterý 10. prosince 2019 návštěvu vánoční výstavy.

Advent ve třídě B
10. prosince 2019 - Advent ve třídě B

Společně s paní učitelkou Věrou jsme zadělávali na těsto. My děti jsme míchaly, hnětaly a s pomocí Věry přidávaly potřebné suroviny. Jako šikovná šéfkuchařka se projevila naše nejzkušenější spolužačka Amy. S nadšením a chutí se pustila do přípravy těsta, což zaujalo vzornou a systematickou Adélku. S úsměvěm na rtech nám to šlo skvěle.
Poté přišlo na řadu válení těsta, které velmi zaujalo Aničku a Míšu. Míša se s chutí a vervou sobě vlastní pustil do válení těsta a poté si i Anička dala velmi záležet. Příležitosné ochutnávání těsta pro ni bylo samozřejmostí. Je přeci potřeba zkontrolovat, zda je těsto i tak chutné, jak vypadá.
Zaprášení moukou jsme se vrhli na vykrajování perníčků – velmi oblíbenou činnost všech dětí. Každý se pustil do vykrajování perníčků z formiček s nadšením. Uždibovali jsme těsto a precizně nám na plech perníčky vyrovnávala Adélka. Poté už jen zbývalo vše upéct v kuchyni. S mytím nádobí ochotně pomáhala Amy.
Hotové perníčky zbývalo už jen nazdobit pomocí cukrové polevy, kterou umíchala paní učitelka Věra. Opět velmi oblíbená činnost všech dětí. Všichni si velmi vyhráli a výsledek stojí za to! Ještě zbylo na malou ochutnávku.

Ve volných chvílích, při čekání na Mikuláše, jsme si ještě stačili zahrát známou stolní hru Čerte, nezlob se! Házení kostkou, počítání do šesti, pohyb figurkou po políčkách všem dobře šlo. Každý se stal vítězem, poraženým byl čert!

V úterý 10.prosince jsme se jeli podívat na Vánoční výstavu do ZŠ Mohylová na Lužinách. Největší zážitek ze  samotné cesty byla jízda metrem, což jako správní milovníci všech dopravních prostředků a hlavně vlaků, ocenili nejvíce Viktor a Míša. Ve škole nás srdečně přivítali žáci páté třídy, kteří nás zavedli do výstavních prostor. Všude bylo cítit jehličí, sušené ovoce a prostě Vánoce. Chodby byly vyzdobeny výrobky všech šikovných žáků a během celé výstavy jsme obdivovali jejich um. Vše vlastnoručně dělané. Nejvíce však výstava nadchla děvčata - výtvarně nadanou Aničku, premiantku Amy a disciplinovanou žákyni se smyslem pro detail, Adélku. Nádherně vyzdobeným prostorům vévodil velký stromeček s ručně vyrobenými ozdobami všech vánočních motivů, jesličky s Ježíškem a krásně prostřený stůl. Jen zasednout ke štědrovečerní tabuli... Všude bylo mnoho sněhuláků, andílků, svícínků, kouliček, stěny byly ozdobeny větvičkami smrků a jedliček...
Do školy jsme odcházeli ohromeni a plni nových dojmů, měli jsme po cestě nadšeně o čem přemýšlet.