Škola Stodůlky

Třída E

Učitelka:Bc. Libuše Loudová

Asistentka učitelky: Yvette Součková DiS.

Ahojte všichni! Tak tohle jsme my. Třída E, aneb E e. /E e jako E e (tedy naše třída), ne E e jako E e :c) / … všechny děti umí vyslovit název naší třídy a my jsme na to patřičně hrdí!
V Éčku jsme letos samí krásní a pořádní chlapi a spolu s nimi stará paní učitelka Líba, nová paní učitelka Yvette a 2x týdně nám pomáhá ještě jedna nová paní učitelka Mirka:c)

Vítáme Vás tedy v novém, pokovidovém (nebo snad ještě kovidovém či předkovidovém? …no, kdo se v tom má vyznat), školním roce a…pojďte si s námi (nejen) povídat …aneb čekají nás opět (nejen) rozhovory bez povídání a to (nejen) u tabule, kam Vás všechny srdečně zveme. Račte vstoupit. Dozvíte se, kdo všechno přišel do školy, jaký je den v týdnu, jaké je venku počasí a co nás ve škole čeká a zcela jistě nemine. Jelikož jsme všichni velmi zvídaví, pozorní, máme spoustu nápadů, připomínek, názorů a ke všemu se rádi vyjadřujeme a o všem rádi a dlouze diskutujeme, potřebujeme na každé téma týdny dva, abychom se všichni dostali ke slovu a každý si mohl říci to své :c). Diskuse jsou to často dlouhé a nedbající pravidel. (A to nám ta třídní pravidla každý rok znovu a znovu paní učitelky připomínají). No co naplat. Býváme vášniví, křičíme jeden přes druhého, netrpělivě se předbíháme, napovídáme si, radíme, krademe si obrázky, fotografie i jiné pomůcky, až nám z toho všem, jde hlava, oči i uši kolem. Nakonec se však u básniček opět ztišíme a po třetí říkance už víme, že je čas na sváču.

Spokojení s plnými bříšky očekáváme další aktivity, kterých je tolik, že je někdy ani všechny nestihneme tak, jak si je ty naše pančitelky naplánovaly. V pondělí nás chodí masírovat studenti jedné střední školy a to nás tak unaví, že si hned musíme jít odpočinout do snoezelenu. Sotva si oddechneme, už zase spěcháme do třídy, kam za námi chodí kluci a holky z Déčka a společně zpíváme a hrajeme na piáno. V úterý pak máme výtvarnou výchovu. Patlat barvy na vše kolem sebe je děsná legrace a moc nás to baví. A bavilo by nás to dlouho, jenže už zase spěcháme do tělocvičny na společné zpívání se všemi třídami. Ve středu bývá legrace. Tedy až v druhé půlce dopoledne. To za námi jeden týden chodí psi a druhý týden se cachtáme ve vířivce. Ale dopoledne musíme sedět u stolečku a něco kreslit, lepit nebo stříhat. Ve čtvrtek při pracovní činnosti většinou něco vyrábíme, abychom si to mohli odnést domů. A pak se těšíme na říkanky při společné řečové výchově v tělocvičně. V pátek pak za námi chodí pan farář z farního sboru v Dejvicích, se kterým moc rádi zpíváme, tančíme a hrajeme na kytaru. Po zpívání zůstáváme v tělocvičně, kde můžeme řádit. Většinou vyházíme celý kuličkový bazén, bušíme na dveře fyzioterapeutům, utíkáme do kuchyňky kontrolovat, zda už není oběd, ale také lezeme prolézacím tunelem, chodíme po hmatových discích, přes opičí dráhu, válíme sudy a vůbec děláme spoustu věcí, na které ve třídě nemáme místo. Potom nás ještě čeká řečová chvilka s říkankami ve třídě a pak už hurá na oběd. A na víkend.

Tak to je naše úžasná třída E, do které se každý den velmi rádi vracíme a o víkendu, aby nám nebylo smutno, si nosíme domů zážitkový deník s fotkami, abychom se mohli těšit z toho, co vše jsme zažili a také to doma mohli všem vyprávět. Pár fotek Vám tu ukážeme, abyste se mohli přesvědčit, jak se nám tu prima vede.

Zdravíme Vás, Daník, Davídek, Nikita, Maxík, Rostík, Vašík

20190905_100648                          Vašíček                       20190909_103045                         IMG_4104                           20181023_100031

Davídek                                     Vašík                                      Max                                   Daník                                     Nikita