Škola Stodůlky

Třídní učitelka: Mgr. Kateřina Fürstenzellerová

Asistentka pedagoga: Bc.Romana Kempová

Asistentka pedagoga: Bc. Daniela Petříková

Ahoooj! Zdravíme všechny po prázdninách a v novém školním roce! Pokud jste ještě neměli tu čest seznámit se s námi, s naší třídou, tak pojďme rychle na to! Do naší třídy D, pro mazáky Déčko, byly pro letošní rok nominovány čtyři mladé slečny - Apolenka, Emička, Karča a Leuška. Mužskou část tvoří dva gantlemani - Daník a Kuba.
A jak bychom mohli charakterizovat Déčko? Živé nebo spíš živelné:) Neposedné, divoké, místy hlasité, neunavitelné, zvídavé, s talentem pro vymýšlení různých lumpáren...  Déčko, tedy „D“ jako Divoši, Draci a Divoženky, Dárečkové a někdy i Darebáčci:) Tím vším umíme být!:)
V našem řádění nás krotí tři skvělé paní učitelky - Káťa, Romča a Danča! Každý den si pro nás připraví něco nového.
Každý člověk by měl mít své rituály. My máme ranní kolečko, kterým začínáme ten správný den. Vyjadřujeme se k tomu, co nás daný den čeká i k tématům, která kralují celému týdnu. Každý dostane příležitost projevit svůj názor i náladu.
Zbožňujeme procházky, trampolínu a dětská hřiště! Tam řádíme jako draci a žádná houpačka či skluzavka nezůstane uchráněna naší pozornosti! Endorfiny létají vzduchem, vše je zalito radostí a dobrou náladou.
Při výtvarničení rádi patláme barvy, a to nejen na papír....:) Stříháme, lepíme, trháme, mačkáme... Je to náš osvědčený způsob práce. Vždyť přece všichni víme, že takto už vzniklo nejedno umělecké dílo.
Byť se to může zdát při našich hlasových dispozicích někdy nadbytečné, v rámci společné řečové chvilky věnujeme pozornost našim mluvidlům. Pečlivě je cvičíme tak, aby náš hlas zářil ve všech tóninách.
Po náročném programu hledáme cestu k relaxaci. Jako ryby ve vodě si užíváme v perličkové vaně. V místnosti s tajuplným názvem „snoezelen“ pak v přítmí a na podkladě příjemné hudby sledujeme různá blikající světélka či oblíbený bublinkový válec. Aby zábava nevázla, přichází nás každý týden navštívit také naši čtyřnozí chlupatí kamarádi! Užíváme si jejich přítomnosti. Nekompromisně se na ně vrhneme a pohledem zkušeného zvěrolékaře jim zkontrolujeme všechny zuby i čistotu uší. Při společném spočinutí si užíváme tepla jejich kožíšků, který jim pak na oplátku pořádně vykartáčujeme.

Tak takový je ve zkratce náš rozvrh. Pojďte se s námi podívat do fotogalerie a nasát atmosféru naší třídy.

69497330_2400140740107631_6438361533838786560_n    69566736_2400138196774552_5100606627044655104_n    IMG_0366      IMG_0377           IMG_0393       70404167_2225280670915420_5494021456650043392_n

Leuška                Karča                       Emička                   Kubík                         Apolenka                     Daník