Škola Stodůlky

Třídní učitelka: Mgr. Věra Růžičková

Asistentka pedagoga: Olga Kohoutová

Asistentka pedagoga: Daniela Kurfirstová, Eliška Sadílková

DSC04980Ve třídě je sedm žáků v 1., 3., 7., 9., a 10. ročníku ZŠ speciální.

Výuka probíhá společně i individuálně, přihlížíme na schopnosti a možnosti žáků. Někteří se učí číst globální metodou čtení, jiní si osvojují pouze jednotlivá písmena, učí se  komunikovat verbálně i neverbálně pomocí znaků nebo obrázků. Při ranním rituálku společně sestavujeme denní program, kalendář přírody, jídelníček a věnujeme se celoročním třídním projektům, které prolínají všemi předměty. V letošním roce pokračujeme v projektu "Abeceda", ve kterém se budeme věnovat  písmenům, jejich tvaru a významu.

Pracujeme se žáky na tabletu i interaktivní tabuli, což jim přináší nejen mnoho podnětů, možností a ulehčení práce, ale i spousty zábavy a zážitků.

Během týdne každý den mají společně některou z výchov nebo terapií:

• v pondělí  masáže,

• ve středu perličkovou koupel a canisterapii,

• ve čtvrtek skupinovou řečovou výchovu,

• v pátek společné zpívání.

DSC02452                                DSC02455                         DSC02358

Míša                                                                          Mireček                                                                   Amy
    "Všechno mě zajímá, u všeho musím být"                            "Rád se učím nové věci"                              "Jsem hlavní osobou při ranním rituálku"

DSC02389                     DSC02333                     DSC04933                 DSC04998